Vedeli ste, že na horšie časy sa dá odložiť aj toto chutné jedlo? Takto konzervovať pečenú kačku.
Okrem ovocia a zeleniny sa dá konzervovať aj mäso. Tu je postup, ako sterilizovať pečenú kačku.
Výborný recept na konzervovanú pečenú kačku
Budeme potrebovať kačicu, soľ a majorán.
Najskôr mladú kŕmenú kačicu očistíme, umyjeme, zvonka i zvnútra osolíme, dáme na pekáč, posypeme majoránom, podlejeme vodou a pečieme v rúre. Pri pečení občas polievame vlastnou šťavou alebo horúcou vodou.
Vytopenú masť zlievame do hrnčeka. Nedopečenú kačku vyberieme z rúry, rozdelíme na diely, väčšie kosti vyberieme, mäso aj s menšími kosťami uložíme tesne vedľa seba do pripravených pohárov, zalejeme precedenou masťou a hneď uzavrieme.
40 rastlín, ktoré urobia vašu stravu zdravšou, časť 1Vložíme do zaváracieho hrnca s dierkovanou vložkou a horúcou vodou a sterilizujeme miernym varom jeden a pol hodiny. Po sterilizácii poháre vyberieme z hrnca a vychladnuté uložíme do chladnej, tmavej a suchej miestnosti, kde je teplota vzduchu okolo 10 °C.
Pečená kačica, lokše, červená kapusta. Tradičná jesenná pochúťka. No na vašich tanieroch môže byť teraz v ktoromkoľvek ročnom období. A na ktoromkoľvek mieste. Vďaka tomuto receptu aj na cestách, dovolenkách, či kdekoľvek sa vám to práve hodí.
Nielen mimoriadne chutné jedlo, ale v tomto prevedení aj mimoriadne prakticky využiteľné. Tak poďte to skúsiť!
Ďalšie tipy a triky, ako na pečenú kačku, sa môžete dozvedieť TU.