Kuracie prsia na hrášku

Tanier s kuracími prsiami na hrášku a porciou ryže ozdobenou cherry paradajkou. Lahodný recept na kuracie prsia na hrášku s ryžou - Zdroj foto: Naša záhradka

Máme pre vás tip na chutný obed, ktorý si môžete zaradiť do jedálnička aj počas chudnutia. Kuracie prsia na hrášku sú ľahké a zdravé jedlo, ktoré si zamilujete pre jeho jednoduchosť a rýchlu prípravu.

Kuracie prsia na hrášku: chutný a zdravý obed

Potrebujete:

  • 2 kuracie prsia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ podľa chuti
  • Čierne korenie podľa chuti
  • 300 g mrazeného hrášku
  • 1 lyžičku provensálskych byliniek (alebo zmes tymiánu, rozmarínu a bazalky)
  • 1/2 šálky vody
  • Ryža na prílohu
Pizzovníky z lístkového cesta

Postup:

Príprava kuracích pŕs:

    • Kuracie prsia umyte pod tečúcou vodou a osušte papierovými utierkami.
    • Nakrájajte ich na drobné kúsky, čo urýchli ich prípravu a zaručí, že sa rovnomerne prepečú.

Ochutenie mäsa:

    • Nakrájané kuracie kúsky osolte a okoreňte podľa chuti. Čerstvo mleté čierne korenie dodá mäsu výraznejšiu arómu.

Opekanie kuracieho mäsa:

    • Na veľkej panvici rozohrejte olivový olej na stredne vysokej teplote.
    • Pridajte kuracie kúsky a opekajte ich, kým nie sú zlatohnedé a prepečené z oboch strán. Tento proces trvá približne 5-7 minút, v závislosti od veľkosti kúskov.

Pridanie hrášku:

    • K opečenému kuraciemu mäsu pridajte mrazený hrášok.
    • Podlejte vodou a pridajte provensálske bylinky. Provensálske bylinky dodajú jedlu príjemnú vôňu a chuť, ktorá pripomína stredomorskú kuchyňu.

Dusenie:

    • Znížte teplotu a nechajte jedlo dusiť približne 10 minút, kým hrášok nezmäkne a chute sa neprepoja. Ak je potrebné, pridajte trochu viac vody, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu omáčky.

Servírovanie:

    • Príprava prílohy: Kuracie prsia na hrášku podávajte s varenou ryžou. Ryžu pripravte podľa návodu na obale, pričom môžete pridať štipku soli do vody na varenie, aby bola chutnejšia.
    • Estetická úprava: Na tanier najskôr naložte vrstvu ryže, potom pridajte kuracie prsia s hráškom. Na ozdobenie použite čerstvé bylinky, ako je petržlenová vňať, ktorá dodá jedlu svieži vzhľad a chuť.
    • Doplnenie chuti: Ak máte radi citrusové chute, môžete hotové jedlo pokvapkať trochou citrónovej šťavy, čo jedlu dodá osviežujúci nádych.

Tipy a Variácie:

    • Ďalšia zelenina: Pre ešte bohatšiu chuť a viac živín môžete do jedla pridať aj inú zeleninu, napríklad nakrájanú mrkvu, papriku alebo cuketu.
    • Nízkokalorická verzia: Ak chcete jedlo ešte viac odľahčiť, použite kuracie prsia bez kože a namiesto olivového oleja vyskúšajte na opekanie nelepivú panvicu.
    • Zmena prílohy: Namiesto ryže môžete podávať aj s quinou, kuskusom alebo celozrnnými cestovinami.

Tento recept na kuracie prsia na hrášku je ideálny pre tých, ktorí hľadajú rýchly, jednoduchý a zdravý obed alebo večeru. Skúste ho pripraviť doma a určite si ho obľúbite!

 

[Best_Wordpress_Gallery id=“100″ gal_title=“Kuracie prsia na hrášku“]