Mrazenie a sušenie je najvhodnejší spôsob, ako uskladniť úrodu zo záhrady tak, aby si zachovala čo najviac vitamínov.
Záhradníci vedia, že nadbytok úrody môže byť skvelým zdrojom čerstvej zeleniny počas celého roka. Ak máte nadbytok zeleniny a chcete si zachovať jej chuť, farbu a výživovú hodnotu, mrazenie a sušenie sú skvelými spôsobmi jej konzervácie. Aby ste dosiahli najlepšie výsledky, je dôležité urobiť to správne. Tu je sprievodca, ako mraziť a sušiť zeleninu zo záhrady tak, aby si zachovala čo najviac vitamínov.
Mrazenie je jedným z najefektívnejších spôsobov konzervácie zeleniny. Ak ju správne zmrazíte, môžete si udržať zásobu vitamínov a minerálov na dlhší čas. Postupujte podľa týchto krokov:
Sušenie je ďalším skvelým spôsobom konzervácie zeleniny. Pri sušení dochádza k odstráneniu vody, čo vedie k zastaveniu rastu mikroorganizmov, ktoré by ju mohli poškodiť. Tu je postup, ako na to:
Únava je vaša stála spoločníčka? Prírodné riešenie je bližšie, ako si myslíte. Predstavujeme vám bylinkové…
Sterilizovaný hlávkový šalát môže byť chutnou možnosťou, ako uchovať vitamíny z vašej záhrady aj počas…
Sušená zelenina môže predstavovať metódu, ako vhodným spôsobom konzervovať úrodu z vašej záhrady na zimu. …
Magické sviečky sú symbolom nielen Vianoc. Ľudstvo fascinovali už od nepamäti. Máme pre vás zaujímavosti…
Inkovia používali túto rastlinu ako liek na vysoký cholesterol, cukrovku alebo žalúdočné problémy. Aké sú…
Nasledujúci nápad si zamilujete. Nielenže vám umožní recyklovať odpad, ale získate aj pekný vianočný stromček…