Zdroj foto: Depositphotos
Mrazenie a sušenie je najvhodnejší spôsob, ako uskladniť úrodu zo záhrady tak, aby si zachovala čo najviac vitamínov.
Záhradníci vedia, že nadbytok úrody môže byť skvelým zdrojom čerstvej zeleniny počas celého roka. Ak máte nadbytok zeleniny a chcete si zachovať jej chuť, farbu a výživovú hodnotu, mrazenie a sušenie sú skvelými spôsobmi jej konzervácie. Aby ste dosiahli najlepšie výsledky, je dôležité urobiť to správne. Tu je sprievodca, ako mraziť a sušiť zeleninu zo záhrady tak, aby si zachovala čo najviac vitamínov.
Mrazenie je jedným z najefektívnejších spôsobov konzervácie zeleniny. Ak ju správne zmrazíte, môžete si udržať zásobu vitamínov a minerálov na dlhší čas. Postupujte podľa týchto krokov:
Sušenie je ďalším skvelým spôsobom konzervácie zeleniny. Pri sušení dochádza k odstráneniu vody, čo vedie k zastaveniu rastu mikroorganizmov, ktoré by ju mohli poškodiť. Tu je postup, ako na to:
Práve teraz začínajú pučať a rozkvitať ruže, no často im stoja v ceste škodcovia. Ako na ošetrenie…
Liečivé účinky bazy čiernej poznali už naši predkovia. Poďme si pripomenúť, čo všetko dokáže. (viac…)
Ktoré jarné vône sú tento rok trendom? Vyskúšajte tipy od odborníkov, ktoré nádherne prevoňajú váš…
Žlté listy na hortenzii môžu znamenať niekoľko problémov. Odhaľte, o čo konkrétne ide. (viac…)
Kručinka farbiarska je nenáročná trvalka s liečivými účinkami a žiarivými žltými kvetmi. Zistite, ako na…
Vedeli ste, že v prírode slovo burina neexistuje a že takmer každé nechcené rastliny v…