Paprika plnená červenou kapustou je chutným receptom, ktorý sa oplatí vyskúšať.
Paprika plnená červenou kapustou
Dopestovali ste si na svojej záhradke papriku? Čo tak pripraviť si z nej nasledujúci recept.
Budete naň potrebovať:
Mäsité zelené papriky, 1 kg červenej hlávkovej kapusty, 30 g soli, 10 g rasce, 50 g kryštálového cukru, jedlý olej.
Na nálev: 7,5 dl vody, 5 dl 8 %octu, 20 g soli, 40 g kryštálového cukru, niekoľko zrniek čierneho a nového korenia, 2 bobkové listy.
Bylinkové maslo z domácej záhrady, ktoré ohúri každéhoPostup prípravy:
Mäsité zelené papriky umyjeme, očistíme a vykrojíme rebierka. Kapustu zbavíme vrchných listov, umyjeme, rozkrojíme a narežeme na tenké rezance. Posypeme soľou, cukrom a rascou, všetko dobre zamiešame a necháme uležať. Vodu, ocot, soľ, cukor, čierne i nové korenie a bobkový list necháme chvíľu povariť. Odležanú kapustu trocha vyžmýkame, naplníme ňou očistené papriky, poukladáme ich do pohárov, zalejeme vychladnutým roztokom a navrch nalejeme 0,5 dl jedlého oleja. Poháre zaviažeme dvojitým celofánom alebo dobre uzavrieme vekom a odložíme do chladnej a tmavej miestnosti.
Tip na záver pre jednoduchšiu prípravu: Komu sa nechce vážiť a pripravovať vlastný nálev, môže plnenú papriku zaliať nálevom z hotovej zmesi na zaváranie, ako je napríklad Deko, Maggi a podobne.