Ríbezľový sirup vďaka svojej kyslastej chuti, ktorá osvieži počas teplých dní, patrí k tým najlepším.
Prinášame vám recept na ríbezľový sirup. Je overený, vyskúšajte.
1,5 litra ríbezľovej šťavy, 1 kg kryštálového cukru
Recept na domáci marhuľový lekvár bez chémieZrelé ríbezle rýchlo umyjeme pod tečúcou vodou, očistíme a prelisujeme. Získanú ríbezľovú šťavu necháme postáť, aby sa usadil kal. Potom ju stočíme gumovou hadicou alebo precedíme cez šatku, dáme do smaltovanej alebo hliníkovej nádoby a rýchlo necháme zovrieť. Prisypeme cukor a za stáleho miešania privedieme do varu.
Pozberáme špinavú penu, ktorá sa tvorí na povrchu, a hneď odstavíme z ohňa. Naplníme do čisto umytých a ohriatych fliaš, dobre uzavrieme, vložíme do zaváracieho hrnca s dierkovanou vložkou a sterilizujeme v pare 30 minút pri teplote 85 °C alebo od bodu varu 10 minút.
Po sterilizácii necháme vychladnúť a uložíme do chladnej, tmavej a suchej miestnosti.
Tip na záver: Ríbezľovú šťavu z červených ríbezlí môžeme miešať so šťavou z čiernych a bielych ríbezlí.
Máme pre vás tipy, ako si vyrobiť hračky pre mačky, ktoré budú milovať. Nechajte sa…
Fakty o hadoch sú fascinujúce. Tieto tvory sú často obklopené mýtmi, strachom či nepochopením. Čo…
Klinček záhradný patrí medzi kvety, ktoré zaujmú na prvý pohľad svojou eleganciou a pestrosťou. Pestovanie…
Máte doma zajaca či morča? Viete prečo strihať hlodavcom pazúre? Tu sú odpovede na dôležité…
Kto by odolal šťavnatým strapcom sladkého hrozna, ktoré sú plné chuti, vitamínov a slnečných lúčov?…
Plánujete tento rok vlastnú zeleninovú záhradu, či pestovanie drobného ovocia? Spoznajte 4 základné podmienky, ktoré…