Zdroj foto: Pixabay
Pripravte si z mrkvy chutný polotovar, ktorý sa dá využiť aj ako príloha k mäsovým jedlám. Recept na kvasenú mrkvu s cibuľou je tu pre vás.
Ako zachovať časť z úrody mrkvy na zimné mesiace? Riešením môže byť buď kvasenie alebo sterilizovanie.
Na kvasenú mrkvu budeme potrebovať
2 kg mrkvy, 30 g soli, 30 g kryštálového cukru, 150 g cibule.
Zdravú, peknú mrkvu odrežeme od vňate, oškrabeme, dobre umyjeme, postrúhame na tenké rezance, osolíme, osladíme a dobre premiešame. Cibuľu očistíme, pokrájame na kolieska, zamiešame do mrkvy a necháme chvíľu postáť.
Chutný recept na jahody vo vlastnej šťavePotom natlačíme do pripravených pohárov, poháre prikryjeme a necháme stáť v teplej miestnosti, až kým ich obsah nezačne kvasiť. Potom odložíme na chladné miesto.
Mladá mrkva, 7,5 dl vody, 2,5 dl 8 % octu, 20 g cukru, 20 g soli.
Očistenú mladú mrkvičku odrežeme od vňate, umyjeme a pokrájame na kolieska. Vhodíme do trocha osolenej vody a povaríme 5 minút. Vodu scedíme a vychladnutú mrkvičku uložíme do pohárov. Vodu, ocot, cukor, a soľ dáme zovrieť a vychladnutým roztokom zalejem mrkvičku. Poháre dobre uzavrieme, poukladáme do hrnca s dierkovanou vložkou a od bodu varu sterilizujeme 20 minút. Vyberieme z hrnca a odložíme do chladnej miestnosti.
Jarné mrazy dokážu napáchať veľké škody, no nie v prípade, ak ste na ne pripravení.…
Ako môže ekologický chov domácich zvierat znížiť ekologickú stopu vášho maznáčika? Objavte 5 jednoduchých pravidiel…
Trpíte cukrovkou? Vedeli ste, že rastliny pre diabetikov môžete dopestovať aj na vlastnej záhrade? Zistite,…
Nátržník krovitý nemusí mať len žltú farbu, ale môže pri správnej starostlivosti priniesť na váš…
Záhrada po zime si vyžaduje vašu pomoc. No nie všetkým rastlinám urobí dobre jarné upratovanie…
Jar je v plnom prúde, ale v záhrade nie ste sami. Ktorí škodcovia v apríli môžu ohroziť…