Máme pre vás ďalší recept, ktorý treba vyskúšať. Prinášame vám netradičný spôsob konzervovania, višne v mede alebo rume.
Jedli ste už višne v mede alebo v rume? Že nie? Určite to treba napraviť.
Recept na višne v mede
3 kg višní, 2 kg medu, trocha rumu
Očistené a umyté višne necháme na site odkvapkať. Na širšej panvici roztopíme med, do vriaceho dáme toľko višní, koľko sa ich zmestí na povrch, a necháme chvíľu prejsť varom. Potom višne povyberáme dierkovanou vareškou a hneď dáme do pohárov. Takto postupujeme, až kým všetko nespotrebujeme. Penu, ktorá sa pri varení utvorí, pozberáme. Med ešte chvíľku povaríme a horúci nalejeme na višne. Do každého pohára dáme trocha rumu, rýchlo uzavrieme, zabalíme do deky a necháme, kým nevychladnú. (Keby med, v ktorom sme vyvárali višne, nestačil na zaplnenie pohárov, pridáme ešte vriaci med. )
2-krát recept na čerešňový sirup, ktorý si zamilujeteRecept na višne v rume
3 kg višní, 1,2 kg jemného kryštálového cukru, rum
Dobre zrelé višne umyjeme a necháme odkvapkať. Stopky odstrihneme na štvrtinu a višne uložíme do pohárov tak, že dáme vrstvu višní a vrstvu cukru. Naplnené poháre zalejeme jemným rumom tak, aby ovocie bolo ponorené, poháre zaviažeme dvojitým celofánom a odložíme na chladné miesto.