Zavárané uhorky 3 krát inak, robíte tak aj vy?

sterilizované uhorky Zdroj foto: Unsplash

Zavárané uhorky sú súčasťou každej domácnosti. Vyskúšajte nasledujúce recepty pre zmenu, ktorá bude chutiť.

Ako na zavárané uhorky? Vyberte si jeden z nasledujúcich overených receptov.

Sladkokyslé uhorky

Budeme potrebovať:

3,5 kg malých uhoriek, trocha kôpru, 2 bobkové listy, 3 cibule, kúsok chrenu, 1,75 l vody, 5 dl 8 % octu, 100 g kryštálového cukru, 50 g soli, 1 lyžička horčičných semienok, 10 zrniek čierneho korenia, 5 zrniek nového korenia.

Postup:

Dobre umyté malé uhorky poukladáme tesne vedľa seba do pohárov. Medzi uhorky dávame striedavo kôprovú vňať, bobkové listy, olúpanú cibuľu a chren. Vodu, ocot, soľ, horčičné semienka, čierne a nové korenie necháme povrieť 5 minút a horúcim roztokom zalejeme uhorky. Vychladnuté zaviažeme celofánom a odložíme na chladné a tmavé miesto.

Bylinkové maslo z domácej záhrady, ktoré ohúri každého

Sterilizované uhorky

Budeme potrebovať:

Malé uhorky, 1,75 l vody, 0,5 8 % octu, 300 g kryštálového cukru, 1 balíček konzervačného prostriedku Zelko alebo Deko, kôpor, štipľavá zelená paprika, cibuľa, chren, mrkva, mladé fazuľové struky.

Postup:

Uhorky dobre umyjeme. Vodu, ocot a cukor necháme zovrieť, prisypeme konzervačný prostriedok a necháme vychladnúť. Uhorky poukladáme tesne vedľa seba do čisto umytých zaváracích pohárov, pričom medzi ne striedavo dávame umytý kôpor, štipľavú papriku, cibuľu, očistený chren, kolieska mrkvy a fazuľové struky. Zalejeme vychladnutým roztokom, poháre dobre uzavrieme a v pare sterilizujeme asi 5 minút. Necháme vychladnúť v hrnci a vyberieme.

Diétne uhorky

Budeme potrebovať:

3,5,kg uhoriek, 5-6 strapcov nezrelého hrozna, chren, 2 l vody, 60 g soli, 1 lyžička horčičných semienok.

Postup:

Malé, bezchybné uhorky dobre umyjeme. Na dno čistého pohára uložíme umyté nezrelé hrozno, kúsok chrenu a tesne poukladáme uhorky. Vodu, soľ a horčičné semienka necháme zovrieť a horúci roztok nalejeme na uložené uhorky. Na druhý deň vychladnutý roztok zlejeme, necháme znova zovrieť a horúcim zalejeme uhorky. Poháre hneď uzavrieme a vychladnuté odložíme na tmavé a chladné miesto.

Komentáre

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close