4-krát netradičné varené víno, ktoré vás nielen zahreje

4-krát netradičné varené víno, ktoré vás nielen zahreje Zdroj foto: Depositphotos

Tento obľúbený nápoj varíme najmä počas zimných mesiacov. Tu je 4-krát netradičné varené víno, ktoré vás nielen zahreje. 

Recept na 4-krát netradičné varené víno

Varené víno s černicovou šťavou

Toto varené víno pripomína punč. Tak doprajte si vianočnú atmosféru v kruhu svojich blízkych s nápojom, ktorý vás zahreje a zblíži.

Budete potrebovať

100 ml cukrového sirupu, 200 ml vodky, 1 liter červeného vína, 100 ml černicovej šťavy,

Postup

Víno, černicovú šťavu a cukrový sirup vylejte do hrnca a zohrejte. Do zohriateho pohára vlejte malý kalíšok vodky a prilejte horúce víno. Poriadne premiešajte. Dozdobte plátkom pomaranča.

Ryba na Štedrý deň: Vyskúšajte 3 netradičné recepty

Varené víno s čokoládou

Budete potrebovať

150 g čokolády, 100 g kryštálového cukru, 5 žĺtkov, 1 liter červeného vína

Postup prípravy

Najskôr postrúhajte čokoládu. Dajte ju s trochou vody do hrnca, rozpustite na ohni a pridajte cukor. Vo väčšej nádobe rozmiešajte žĺtky, pridajte rozohriatu čokoládu. V ďalšom kroku za stáleho miešania prilejte víno. Tesne pred bodom varu odstavte a prelejte do pohárov.

4-krát varené víno
Zdroj foto: Depositphotos

Varené víno s ovocím

Budete potrebovať

1 pomaranč, 1 liter červeného vína, 1 jablko, 1 citrón, 1 badián, 8 klinčekov, 1 celá škorica, kryštálový cukor na dochutenie

Postup prípravy

Do hrnca dajte červené víno, pridajte očistené a nakrájané ovocie a všetky koreniny. Podľa chuti oslaďte kryštálovým cukrom. Dobre premiešajte a pomaly zohrievajte. Odstavte pred bodom varu. Varené víno nalejte do pohárov a ozdobte plátkami pomaranča, citrónu alebo jablka.

Ako vyrobiť bylinkový ocot – skvelý darček pre gurmánov

Varené víno s pomarančmi

Budete potrebovať

450 g kryštálového cukru, 350 ml suchého bieleho vína, 350 ml vody, 1 kilogram pomarančov, 700 ml vodky, mletý koriander, lístky mäty piepornej na ozdobenie

Postup prípravy

Víno, cukor a vodu zvarte. Pomaranče dôkladne umyte, zo šupky odrežte niekoľko tenkých pásikov a zvyšok postrúhajte. Šťavu z pomarančov s postrúhanou kôrou dajte do pripraveného sirupu. Po vychladnutí prilejte vodku a pridajte koriander. Nechajte postáť asi 5 hodín. Po uplynutí času preceďte nápoj cez filtrovací papier alebo husté sitko. Do pripravených pohárov rozdeľte lístky mäty piepornej a pásiky pomarančovej kôry. Zalejte nápojom a podávajte.