Čo je chutnejšie? Marhuľový džem alebo marmeláda? Je to to vás. Tu je niekoľko receptov na porovnanie.
Marhuľový džem alebo marmeláda patria medzi najchutnejšie spomedzi ovocných džemov. Viete vlastne, aký je medzi nimi rozdiel? V džeme sú kúsky ovocia , zatiaľ čo marmeláda je homogénnej konzistencie a kúsky neobsahuje.
Recept na marhuľový džem
Budeme potrebovať
2 kg marhúľ, 1,8 kryštálového cukru
Postup
Zrelé marhule dobre umyjeme a vyberieme z nich kôstky. Jeden a pol kg marhúľ zomelieme na mäsovom mlynčeku, dáme do rajnice a dobre povaríme dohusta. Pridáme cukor a varíme, až kým sa neroztopí. Potom vhodíme ostatné marhule pokrájané na kúsky, chvíľu spolu povaríme a polovychladnuté nalejeme do pripravených pohárov. Dobre uzavrieme.
Domáci ríbezľový rôsol či mušt. Pripravte si ich samiRecept na marhuľový džem II.
Budeme potrebovať
2 kg zrelých očistených marhúľ, 1,8 kryštálového cukru.
Postup
Dobre zrelé marhule umyjeme, vyberieme z nich kôstky, dáme do rajnice a za stáleho miešania varíme, až kým dobre nezhustnú. Pridáme cukor a uvaríme dobre dohusta. Hotový džem nalejeme do pohárov, dobre uzavrieme a uskladníme v suchu a tme.
Recept na marhuľovú marmeládu
Budeme potrebovať
2 kg marhúľ, 1,4 kg kryštálového cukru
Postup
Dobre zrelé a mäkké marhule umyjeme, vyberieme z nich kôstky, dáme do rajnice a dobre povaríme. Potom ich prelisujeme, pridáme cukor a za stáleho miešania uvaríme dohusta. Nalejeme do pohárov, necháme vychladnúť a zaviažeme.