Ako na mletú zeleninu v octe, vyskúšajte recept

ako na mletú zeleninu v octe Zdroj foto: Pixabay

Zelenina v octe sa hodí k jedlám ako príloha, alebo ako základ pri príprave rôznych jedál. Ak chcete vedieť, ako na mletú zeleninu v octe, nižšie nájdete recept.

Ako na mletú zeleninu v octe

Budeme potrebovať

500 g hlávkovej kapusty, 500 g očistenej zelenej papriky, 200 g cibule, 1 kg zelených rajčiakov, 20 g soli, 150 g kryštálového cukru, 2,5 dl vody, 2,5 dl 8 % octu, 1 lyžica horčičných semienok.

mletá zelenina v octe
Zdroj foto: Pixabay

Postup:

Všetku zeleninu očistíme, zbavíme nejedlých častí, umyjeme a zomelieme na mäsovom mlynčeku. Zeleninovú kašu osolíme, pridáme cukor, vodu, ocot a horčičné semienka, zamiešame a dusíme na miernom ohni asi pol hodiny. Zhustnutú zeleninovú kašu dáme do malých pohárov, zaviažeme dvojitým celofánom a odložíme do chladnej a tmavej miestnosti.

Ako na mletú zeleninu v tuku

Budeme potrebovať:

250 g mrkvy, 250 g petržlenu, 200 g zeleru, 100 g kalerábu 100 g kapusty, 200 g cibule, 100 g karfiolu, 50 g póru, 20 g cesnaku, trocha zelenej petržlenovej a zelerovej vňate, 250 g tuku, 100 g soli.

Postup:

Všetku zeleninu dobre očistíme, umyjeme a zomelieme na mäsovom mlynčeku. Na rajnicu dáme tuk, roztopíme ho, pridáme zomletú zeleninu, osolíme a udusíme do mäkka. Dobre zhustnutú, ešte horúcu zeleninu dáme do pripravených pohárov a dobre natlačíme. Navrch nalejeme roztopený tuk, a to toľko, aby zelenina bola zakrytá. Zaviažeme dvojitým celofánom a odložíme do chladnej miestnosti.