Úspešné pestovanie zornice: Tipy pre opätovné kvitnutie

Úspešné pestovanie zornice: Tipy pre opätovné kvitnutie Zdroj foto: Depositphotos

Úspešné pestovanie zornice je jednoduché vďaka týmto krokom.

Chystáte sa na výsadbu zornice ( Amaryllis) a snívate o tom, aby vám táto krásna rastlina každoročne rozkvitala vo vašej záhrade? Pokračujte v čítaní a zistíte, ako na to.

Výber vhodného miesta a príprava pôdy

Úspešné pestovanie zornice závisí od výberu správneho miesta. Takým je slnečné alebo polotienisté stanovište. Zornica ocení hlavne pôdu, ktorá je dobre priepustná s neutrálnym až mierne kyslým pH. Pred výsadbou odporúčame pôdu dobre prekopať a obohatiť o humus alebo kompost.

Tip: Pri výsadbe nezabudnite, že zornice potrebujú dostatok priestoru. Vzdialenosť medzi cibuľkami by mala byť aspoň 10 cm.

Výsadba zorníc

Cibuľky zorníc vysádzajte do hĺbky, ktorá je trikrát väčšia než je ich výška. Pamätajte na to, že špička cibuľky by mala smerovať nahor. Po výsadbe dôkladne zalejte.

Úspešné pestovanie zornice: Tipy pre opätovné kvitnutie
Zdroj foto: Depositphotos

Zálievka a hnojenie

Zornice nemajú radi premočenú pôdu, preto zalievajte pravidelne, ale s mierou. Počas vegetačného obdobia hnojte rastliny, aby ste podporili ich rast a zabezpečili bohaté kvitnutie.

Starostlivosť po odkvitnutí

Po odkvitnutí je dôležité nechať listy zornice zvädnúť prirodzene. To im umožní zachovať si energiu pre ďalšiu sezónu. Vyhnite sa ich odstrihávaniu alebo skracovaniu.

Časté chyby pri pestovaní zorníc

Bežnou chybou je nadmerné zalievanie. Taktiež je dôležité vyhnúť sa výsadbe do ťažkých a mokrých pôd, kde by mohlo dôjsť k hnitiu cibuliek.

Takto budú zornice kvitnúť každý rok

Dodržiavanie týchto jednoduchých rad vám pomôže dosiahnuť, aby vaše zornice každý rok krásne kvitli. Pre viac informácií a tipov navštívte našu stránku https://nasazahradka.sk, kde nájdete bohatú škálu článkov o pestovaní a starostlivosti o záhradné rastliny.