Marhuľová pasta: Pripravte si ďalší skvelý recept

Marhuľová pasta: Pripravte si ďalší skvelý recept www.pixabay.com

Viete, ako sa pripravuje marhuľová pasta? Prezradíme vám v nasledujúcich riadkoch.

Mnohým z nás na záhrade práve dozrievajú marhule. Ak neviete, čo s nimi, vyskúšajte nasledujúci recept.

Ako sa pripravujú ovocné pasty?

Recept – marhuľová pasta

2 kg marhuľovej kaše, 300 g kryštálového cukru

Zrelé a mäkké marhule umyjeme, vyberieme z nich kôstky, dáme do rajnice a za stáleho miešania uvaríme dohusta. Pridáme cukor, zamiešame a varíme, až kým pasta celkom nestuhne. Na plech dáme pergamenový papier alebo papier na pečenie, zľahka ho potrieme olejom, rozotrieme naň horúcu pastu v hrúbke asi 2 cm, vložíme do rúry a pri miernej teplote pomaly sušíme. Potom z rúry vyberieme a bez papiera skrútime do valčeka. Vychladnutú pastu dáme do čistého pohára a uzavrieme.

Pasty si môžete pripraviť aj z iného ovocia, napríklad z jabĺk. Zistite, ako na to.

Jablková pasta

2 kg jablkovej kaše, 250 g kryštálového cukru.

Dobre zrelé jablká umyjeme, zbavíme nahnitých častí, pokrájame na menšie kúsky, dáme do rajnice, trocha podlejeme vodou a za stáleho miešania dobre rozvaríme. Rozvarené jablká prelisujeme cez husté sito a získanú šťavu varením dobre zahustíme. Pridáme cukor a za stáleho miešania uvaríme dobre dotuha. Do hotovej pasty môžeme primiešať posekané orechy.  Pergamenový papier alebo papier na pečenie dáme na plech, zľahka ho natrieme jedlým olejom, rozotrieme naň horúcu pastu v hrúbke asi 2 cm, vložíme do mierne teplej rúry a pomaly zasušíme. Dobre zaschnutú pastu bez papiera skrútime do valčeka, vložíme do čistého pohára  a zaviažeme dvojitým celofánom, aby pasta nevyschla.