Zdroj foto: Pixabay
Nasledujúcu zaváraninu môžete využiť podobne ako sterilizované lečo. Poradíme vám recept na skvelý polotovar: paprika v rajčiakovom pretlaku.
Pripravte si skvelý základ do gulášov, omáčok, mäsových jedál či polievok.
Zelené papriky, rajčiaky, soľ
Dobre zrelé rajčiaky umyjeme, zbavíme nejedlých častí, prekrojíme, zomelieme na mäsovom mlynčeku a prelisujeme. Pretlak dáme do čistého hrnca a dobre povaríme. Menšie mäsité papriky umyjeme, očistíme, rebierka vykrojíme, uložíme do pohárov, a to tak, že vkladáme vždy jednu papriku do druhej. Zalejeme vychladnutým a mierne osoleným pretlakom , poháre dobre uzavrieme a poukladáme do hrnca s dierkovanou vložkou. Od bodu varu sterilizujeme 30 minút. Druhý deň sterilizáciu opakujeme, a to 20 minút pri teplote 80 °C. Vychladnuté odložíme do suchej a tmavej miestnosti.
Skvelé tipy a odporúčania na kvalitné pestovanie zelených paprík si môžete prečítať v tomto odbornom článku.
Dočítate sa napríklad, že sadenice rastlín papriky je potrebné rozložiť po poslednom jarnom mraze. Rastú dobre vo vyvýšených záhonoch, nádobách a záhradách v zemi.
Vysaďte ich od 45 do 60 centimetrov od seba na slnečnom a dobre priepustnom mieste. Rastliny papriky potrebujú najmenej 6 – 8 hodín slnečného žiarenia denne.
Pri výsadbe primiešajte do pôdy kompost alebo inú organickú hmotu.
Robotická kosačka ušetrí váš čas a zaistí dokonale upravený trávnik bez námahy. Zistite, ako si…
Kandizovanie ovocia sa javí ako náročný proces, no nie je to celkom tak. Vyskúšajte naše…
Vedeli ste, že lienky v záhrade sú nenahraditeľní pomocníci, na ktorých často zabúdame, no bez nich…
Pestujete vo svojej záhrade drieň jedlý? Ak nie, zistite, prečo sa ho oplatí posadiť na…
Zistite, prečo sú chelátové hnojivá ideálnou voľbou pre zdravý rast rastlín aj v náročných pôdach.…
Apríl je v plnom prúde, stromy už začínajú pučať a na niektorých sa objavujú prvé…