Je jemnejšia ako veľká cibuľa a chutí skvele. Dnes potešíme milovníkov jarnej cibuľky chutným receptom.
Hľadáte chutný koláč k pivu či recept na výbornú večeru? Čo tak pripraviť si pochúťku z mladej cibuľky. Mladá cibuľka obsahuje Vitamín C, Vitamín B, draslík. Nižšie máme pre vás recept na koláč z jarnej cibuľky.
Recept na výborný koláč z jarnej cibuľky
Budeme potrebovať:
286 g hladkej múky, 1 žĺtok, 195 g masla, štipka soli
Na plnku: zväzok mladej cibuľky, 2 a pol lyžice oleja, 325 ml šľahačkovej smotany, väčšia hrsť postrúhaného tvrdšieho syra, soľ, mleté čierne korenie, 130 g prerastenej slaniny.
Jarná cibuľka vo vašej kuchyni, vyskúšajte tieto receptyPríprava:
Z múky, masla a žĺtka urobíme tuhé cesto. V prípade, ak sa vám ingrediencie nechcú spojiť dokopy, pridajte lyžicu studenej vody. Cesto nechajte odpočívať aspoň hodinu v chladničke. Potom ho vyvaľkajte a dajte do formy na pečenie alebo menší plech. Pečte pri 200 °C cca 10 minút. Ak sa cesto v strede formy zdvihne, zatlačte ho ešte horúce naspäť.
Plnku si pripravíte tak, že si v nádobe zmiešate suroviny na plnku a pridáte najemno nakrájanú cibuľku a slaninku. Potom zmes vylejte na predpečené cesto a koláč dopečte pri 180 °C, až kým okraje cesta mierne nestmavnú. Kto má rád, môže koláč posypať kôprom. Dobrú chuť.