Hliva ustricová – úžasná huba pre vaše zdravie

hliva ustricová www.pixabay.com

Máte slabú imunitu alebo vysoký cholesterol? Začnite pravidelne konzumovať hlivu ustricovú, ktorá vám pomôže opäť nadobudnúť dokonalé zdravie.

Hliva ustricová je jedlá a liečivá huba, ktorá sa konzumuje celá a obsahuje množstvo látok prospešných pre naše zdravie. Jej najsilnejším plusom je, že obsahuje látku Betaglukán – stimulant imunity a spomaľovač procesu starnutia.

Má nízku energetickú hodnotu, takže je vhodná aj pri chudnutí. Tento liečivý hríb funguje ako účinná prevencia a aj ako liek na mnohé ochorenia. Tepelnou prípravou hlivy sa účinné látky neznehodnocujú a uchovávajú si svoju silu.

Hliva obsahuje bielkoviny, sacharidy, vlákninu, vápnik, železo, horčík, fosfor, zinok, meď, mangán, selén, sodík, draslík, vitamín A, B, kyselinu listovú a pantoténovú.

Čítajte aj: 7 dôvodov, prečo pestovať paradajky

Účinky hlivy ustricovej na naše zdravie:

• Účinná prevencia proti rakovine

• Posilňuje imunitný systém

• Regeneruje bunky a tkanivo

• Chráni bunky pred voľnými radikálmi

• Posilňuje srdce a cievy

• Prevencia pred kardiovaskulárnymi ochoreniami

• Znižuje vysoký krvný tlak a cholesterol

• Lieči kožné ochorenia (akné, ekzém, poranenia, kŕčové žily)

• Lieči alergiu

• Antibiotické účinky

• Antiseptické účinky

• Odstraňuje pocit únavy a vyčerpania

• Zlepšuje náladu

Zaraďte si preto hlivu ustricovú do svojho jedálničku. Vyskúšajte napríklad chutnú hlivovú polievku alebo si urobte šalát s hlivou ustricovou. Recepty sú jednoduché a chutné. Jej účinky sa rýchlo odzrkadlia aj na vašom zdraví.

 

Hliva ustricová a chudnutie

Hliva ustricová je vhodný doplnok stravy pri zdravej redukcii hmotnosti. Svojím nízkym obsahom sacharidov a vôbec celkovej energetickej hodnoty je ľahkým a zdravým jedlom. Podporuje telo, imunitu, metabolizmus a tým podporuje chudnutie

Hliva je zároveň bezlepková, takže ju môžu konzumovať aj Celiatici. Rovnako je vhodná aj pre tehotné a dojčiace matky, či ľudí trpiacich cukrovkou. Nemá žiadne vedľajšie účinky, takže sa môžete bez obáv pustiť do jej konzumácie.

Čítajte nás i nabudúce, dozviete sa, ako ju pestovať aj u vás doma.