Urobte si zo svojej grilovačky pôžitok. V nasledujúcich riadkoch sa dozviete ako. Prinášame vám recept na skvelú grilovaciu omáčku.
V minulom článku sme si hovorili, ako správne grilovať. Na to, aby sa vám grilovačka vydarila, treba vedieť, ako dlho jednotlivé druhy mäsa a zeleniny grilovať. Mäso najskôr prudko opečte z každej strany a potom ho grilujte do mäkka. Vylepšite pôžitok z grilovania a pripravte si výbornú marinádu alebo chutný domáci kečup. Tu sú naše tipy.
Recept na skvelú grilovaciu omáčku
Ak radi grilujete marinované mäso, tu je tip: čili papričku a kávovú lyžičku mletej rasce prevarte v 25 ml vody. Pridajte nadrobno nasekaných 6 strúčikov cesnaku, 2 polievkové lyžice mletej červenej papriky, 2 polievkové lyžice červeného octu, 120 ml olivového oleja a dochuťte vegetou. Mäso pred grilovaním namočte aspoň na tri hodiny do omáčky.
Chutný domáci kečup
Potešíme i milovníkov kečupu. Pripravte si svoj vlastný. Podľa nášho receptu to hravo zvládnete.
Budeme potrebovať:
1 kg zrelých paradajok, 30 dkg očisteného cesnaku, 5 dkg soli
Postup:
Suroviny pomeľte na mäsovom mlynčeku, pomiešajte, nalejte do malých fliaš od detskej výživy. Kečup sa dá použiť nielen ako príchuť pri grilovaní, ale aj do omáčok, na pizzu, či do pomazánok.