Astra čínska vo vašom záhone, ako ju pestovať?

Astra čínska vo vašom záhone, ako ju pestovať? Zdroj foto: Depositphotos

Astra čínska dokáže oživiť vašu jesennú záhradu. Spoznajte výhody jej pestovania.

Čínske astry (Callistephus chinensis) sú jednoročné kvety, ktoré do jesennej záhrady prinášajú žiarivú dúhu farieb. Tieto rastliny, často porovnávané s chryzantémami, ponúkajú rôzne výšky a štýly kvetov ideálne pre aranžovanie. Astra čínska môže ľahko rásť v bohatých, dobre odvodnených, rovnomerne vlhkých pôdach. Má rada plné slnko alebo polotieň. Máme pre vás niekoľko tipov, ako tento kvet pestovať.

Astra čínska vo vašom záhone, ako ju pestovať?
Zdroj foto: Depositphotos

Výsadba a Pestovanie

Svetlo a poloha

Pre najlepšie kvety umiestnite čínske astry na slnečné miesto alebo do čiastočného tieňa, najmä v chladnejších klímach. V horúcich oblastiach je výhodný poludňajší tieň.

Nároky na pôdu

Ideálna pôda pre čínske astry je bohatá a dobre odvodnená. Pridanie organickej hmoty zvyšuje odvodnenie a dodáva výživu pre silný rast a bohaté kvitnutie.

Ako pestovať chryzantémy: Od výsadby po zimovanie

Nároky na vlahu

Udržujte pôdu rovnomerne vlhkú, v niektorých prípadoch môže byť potrebné zalievať až dvakrát týždenne. Mulčovanie okolo koreňov pomáha udržiavať a znižovať riziko vysychania.

Teplota a vlhkosť

Čínske astry nie sú vhodné pre dusné, tropické podnebie. Preferujú mierne teploty pre optimálne kvitnutie. Aj v tomto prípade pomáha mulčovanie, a to na udržanie chladu počas horúcich letných mesiacov.

Hnojenie

Pre bohaté kvitnutie sa odporúča dvakrát mesačne aplikovať počas vegetačného obdobia vyvážené hnojivo rozpustné vo vode. Vyhnite sa hnojivám s vysokým obsahom dusíka, ktoré môžu podporovať rast listov na úkor kvitnutia a môžu tiež zvyšovať riziko chorôb.

Starostlivosť

Umiestnenie: Zabezpečte dostatok slnka alebo čiastočný tieň.

Rozostup: Udržujte dostatočný rozostup medzi rastlinami pre cirkuláciu vzduchu.

Podpora: Vysoké kultivary podoprite, aby sa predišlo ich padaniu.

Čínske astry sú skvostom pre záhradu, poskytujú bohatú paletu farieb a štýl kvetov. Svojou starostlivosťou a vhodnými podmienkami budú vaše astry kvitnúť od leta do jesene, oživujúc váš pravidelný exteriér nádherným spektrom farieb.