Vyskúšajte náš recept na chutný polotovar, ktorý si môžete vziať na cesty alebo vám urýchli varenie, keď treba. Ako konzervovať pečené zajačie mäso vám prezradíme v nasledujúcom článku. Chutné jedlo pohladí vaše chuťové poháriky.
Ako konzervovať zajačie mäso? nechajte sa inšpirovať nasledujúcim receptom, ktorý hravo zvládne každý z nás.
Recept: Konzervovaný pečený zajac
Budeme potrebovať
Mäso zo zajaca (zadná časť), soľ, 50 g údenej slaniny, 80 g masti, 100 g cibule, niekoľko zrniek čierneho korenia.
Postup
Zo zajaca stiahneme kožu, mäso necháme odležať a na pečenie použijeme len zadnú časť, kde je najviac mäsa. Zajačí zadok odblaníme, osolíme a husto prešpikujeme pokrájanou údenou slaninou. Na pekáči rozpálime masť, pridáme cibuľu pokrájanú na kolieska, celé čierne korenie a upražíme.
Skladovanie korenín, takto predĺžite trvanlivosť a kvalituPotom príde na rad zajac, resp. mäsko z neho, podlejeme hovädzou polievkou alebo vodou a vo vyhriatej rúre upečieme do červena, ale nedopečieme. Nedopečené zajačie mäso rozdelíme na diely, väčšie kosti vyberieme a mäso uložíme tesne vedľa seba do pripravených pohárov na zaváranie.
Zalejeme precedenou horúcou šťavou a hneď uzavrieme. Vložíme do zaváracieho hrnca s dierkovanou vložkou a horúcou vodou a sterilizujeme miernym varom jeden a pol hodiny. Po sterilizácii poháre vyberieme z hrnca a vychladnuté uložíme do chladnej, tmavej a suchej miestnosti, kde je teplota vzduchu okolo 10 °C.
Ak potrebujete niečo chutné na cesty alebo na dovolenku, neváhajte a vyskúšajte tento recept.