Zdroj foto: Depositphotos
Hľadáte recept na chutnú večeru či obed? Cuketové cesnakové fašírky je zdravé chutné jedlo, ktoré treba určite vyskúšať.
Cuketové cesnakové fašírky kombinujú nastrúhanú cuketu s cesnakom, parmezánom a bylinkami. Môžu sa podávať s pikantnou omáčkou či kečupom. Záleží však od vašich chutí. Je to vhodné predjedlo, večera či dokonca i ľahšie hlavné jedlo, s ktorým nič nepokazíte, aj keď držíte diétu.
Predhrejte rúru na 200˚CF. Plech zľahka potrite masťou alebo vyložte pergamenovým papierom. Prichystajte si suroviny: vajce, cuketu, parmezán, cesnak, strúhanku, nasekanú pažítku, petržlenovú vňať, bazalku, oregano, soľ, korenie a pikantnú omáčku či kečup na namáčanie.
Kľúčom k úspechu tohto receptu je vytlačiť z nastrúhanej cukety čo najviac šťavy. Tak dosiahnete, aby boli fašírky zvonka chrumkavé a zvnútra jemné.
Cuketu dobre opláchnite pod čistou tečúcou vodou. Odrežte konce a nastrúhajte cuketu na hrubom strúhadle. Ak máte veľkú cuketu, prekrojte ju na polovicu a pred strúhaním vyberte semienka.
Nastrúhanú cuketu zabalte do čistej kuchynskej utierky a skrúťte ju, aby ste vyžmýkali vodu.
Keď je cuketa trochu suchá, dajte ju do stredne veľkej misy. Nasekajte bylinky, očistite a nastrúhajte cesnak a pridajte do misy spolu s vajcom, parmezánom, strúhankou, soľou a korením. Miešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
Zoberte jednu polievkovú lyžicu cuketovej zmesi, vytvarujte malú guľu a položte na pripravený plech. Opakujte so zvyšnou zmesou.
Upečte dozlatista a podávajte teplé s paradajkovou omáčkou, kečup alebo čili omáčkou.
Ak vám fašírky náhodou ostanú, skladujte ich v chladničke vo vzduchotesnej nádobe až 5 dní. Na opätovné zahriatie ich vložte do predhriatej rúry na 200˚C a pečte, kým sa nezohrejú, asi 5 až 8 minút.
Surový med a prečo by ste ho mali jesť pre naše zdraviePostupujte podľa receptu a nechajte cuketové fašírky vychladnúť. Položte v jednej vrstve na plech na pečenie a rýchlo zmrazte jednu hodinu. Keď sú cuketové guľky zmrazené, vložte ich do vrecka určeného do mrazničky. V mrazničke ich môžete skladovať 4 mesiace.
Ohrievajte predhriatím rúry na 200˚C. Zmrazené cuketové fašírky nemusíte rozmrazovať a môžete položiť hneď na plech a pečte, kým sa neprehrejú a nie sú zvonka chrumkavé, asi 10 až 15 minút.
Vašu radosť z úrody paradajok môže často prekaziť pleseň na paradajkách. A čo je na tom…
Prevencia proti škodcom v skleníku je veľmi dôležitá, ak chceme mať bohatú úrodu. Najmä rajčiny…
Bývate v mestskom prostredí a napriek tomu si chcete dopestovať vlastné rastliny? Nevadí. Vlastná záhrada v meste je…
Práve teraz začínajú pučať a rozkvitať ruže, no často im stoja v ceste škodcovia. Ako na ošetrenie…
Liečivé účinky bazy čiernej poznali už naši predkovia. Poďme si pripomenúť, čo všetko dokáže. (viac…)
Ktoré jarné vône sú tento rok trendom? Vyskúšajte tipy od odborníkov, ktoré nádherne prevoňajú váš…