Chutný, lahodný pečený čaj z ovocia si môžete pripraviť aj teraz, keď vonku nedozrieva žiadne ovocie.
Pre milovníkov pečeného čaju je tu dobrá správa. Na jeho prípravu nemusíte čakať až do leta. Môžete si ho urobiť už teraz, a to z vašich zásob zaváranín. Pečený čaj okrem toho, že sa z neho dá pripraviť výborný nápoj, môžete použiť aj do omáčok, ako sirup na palacinky či chutná surovina do koláčov.
Pečený čaj sa pripravuje pečením ovocia, ktoré nemusí byť len čerstvé, ale aj mrazené či zavárané. Na jeho prípravu sa dá využiť hocičo. Napríklad marhule, čučoriedky, jahody, čerešne a podobne. Pri použití ovocia z kompótu spotrebujte iba polovicu šťavy z pohára a môžete vynechať aj cukor. Tu sú príklady receptov.
Ríbezľovo čučoriedkový čaj
Budeme potrebovať:
500 ml ríbezľový kompót
500 ml čučoriedkový kompót
250 g cukru ( nemusí byť)
Postup:
Všetko zmiešajte, vylejte na pekáč a pečte približne 30 až 40 minút pri 200 °C.
Ako konzervovať mäso? Tu sú zásady, ktoré treba vedieťPečený čaj z osviežujúceho ovocia
Budeme potrebovať:
750 ml kompót z vykôstkovaných čerešní alebo višní
750 ml zaváraných broskýň alebo marhúľ
1 vanilkový cukor
Postup.
Sčasti scedené kompótové ovocie vložte na pekáč a posypte vanilkovým cukrom. Pečte pri 200 °C asi 30 minút. Tento pečený čaj je chutný aj počas letných dní, pretože sa môže pripravovať za studena namiesto sirupu ( 3 lyžičky čaju zaliať horúcou vodou, nechajte rozpustiť, mierne vychladnúť a pridajte kocky ľadu).