Prenosný gril z kvetináča: Tu je postup, ako na to

prenosný gril Zdroj foto: Pixabay

Ako si vyrobiť jednoduchý prenosný gril? Vyskúšajte tento nápad.

Chcete mať aj vy praktický prenosný gril? Na výrobu nasledujúceho grilu nepotrebujete byť extra kutilom. Zvládnete to ľahko aj vy. Postačí vám iba trochu času, veľký hlinený kvetináč, pletivo alebo rošt, kliešte a tehly na podloženie.

Prenosný gril
Zdroj foto ilustračné: Pixabay

Postup, ako vyrobiť záhradný gril z kvetináča

9 receptov na domáce čistiace prostriedky, II. časť
  • Najskôr si vyberte miesto, kde chcete grilovať.
  • Rozložte tehly a naň postavte kvetináč.
  • Vystrihnite pletivo podľa rozmerov kvetináča. Alebo použite rošt.
  • Na dno črepníka vložte uhlie a upevnite pletivo. A môžete grilovať.

Tip na záver: Aby sa vám grilovačka vydarila

Preto, aby sa vám grilovačka vydarila, je dôležité dodržať niekoľko zásad. Výber vhodného mäsa, správna dĺžka a spôsob grilovania. Napríklad kuracie kúsky tmavého mäsa treba grilovať asi pol hodiny, bieleho len 15 minút. Mäso najskôr prudko opečte z každej strany a potom ho grilujte do mäkka. Celú rybu vložte do drôteného košíka alebo ju zabaľte do viničných listov a previažte. Nad horúcim ohňom ju potom grilujte asi 10 – 12 minút.Približne 10 minút potrebujú nad ohňom aj kraby, langusty a kuracie krídla. Chutná je aj grilovaná zeleninka – tú opekajte do 15 minút, tvrdšiu najskôr ponorte na niekoľko minút do vriacej vody.

Pri grilovaní musíte nechať drevené uhlie najskôr prehorieť (asi 30 minút). Na otvorenom ohni pečte a varte, grilujte na žeravej pahrebe. Mäso dávajte na gril až vtedy, keď je uhlie pokryté bielou vrstvou popola. Nikdy negrilujte údené výrobky, pretože sa pri nich uvoľňujú karcinogénne látky. Ak potriete pred grilovaním rošt tenkou vrstvou oleja, nebude sa naň lepiť jedlo. Mäso, ktoré nie je namočené v marináde, by ste mali soliť až nakoniec, aby nebolo príliš tuhé.