Mnoho ľudí sa tejto zelenine vyhýba, pretože zanecháva nepríjemný zápach v ústach. To je škoda. Máme pre vás hneď niekoľko dôvodov, prečo sa červená cibuľa oplatí jesť. Vedeli ste o nich?
Máte radi červenú cibuľu? Ak áno, viete, čo v sebe všetko skrýva? Okrem toho, že pomáha pri rakovine a zlepšuje trávenie, mali by ju do svojej stravy zahrnúť aj diabetici.
Zastaví rast rakovinových buniek
Červená cibuľa obsahuje zlúčeniny síry, ktoré pomáhajú bojovať s rakovinou a nádorovou bunkou. Zlúčeniny dokážu tiež zabiť baktérie v organizme, ktoré spôsobujú zápaly. Konzumáciou červenej cibule znižujete riziko rakoviny, a ak už trpíte týmto zákerným ochorením, vie byť nápomocná v procese chemoterapie.
Účinkuje proti zápche
Vlákna červenej cibule si vedia poradiť s toxínami v tele. Navyše ich pomáhajú vylúčiť von z organizmu, preto je táto zelenina i vynikajúcim detoxikantom.
Zastaví krvácanie z nosa
Ak vám tečie krv z nosa, stačí, keď si privoniate k červenej cibuli. Pomáha pri zrážaní krvi a okamžite zastavuje krvácanie z nosa.
Udrží cukrovku pod kontrolou
Červená cibuľa, najmä surová, je skvelou zeleninou pre diabetikov, pretože podporuje tvorbu inzulínu a tým znižuje potrebu inzulínovej injekcie.
Pomoc pri bolesti v krku
Je veľmi dobre známa v ľudovom liečiteľstve pre liečivé vlastnosti a ako prírodný liek proti bolesti v hrdle a pri prechladnutí.
Zlepšuje zdravie srdca
Červená cibuľa je skvelá, ak trpíte nejakou chorobou srdca alebo vysokým krvným tlakom. Vďaka svojim vlastnostiam znižuje riziko akýchkoľvek ochorení srdca, srdcový infarkt a normalizuje krvný tlak.
Znižuje zlý cholesterol
Surová je ideálna pre celkovú pohodu, pretože jej zlúčeniny bojujú so zlým cholesterolom a odstránia všetky toxíny a tuk z krvi.