Bolesť hlavy? Tento balzam naozaj funguje

Bolesť hlavy? Tento balzam naozaj funguje Zdroj foto: Depositphotos

Masť stačí vtierať na spánky, ramená alebo krk. Odstráňte bolesť hlavy vďaka tomuto receptu na liečivý balzam z mäty piepornej.

Ak patríte k tým, ktorí odmietajú lieky na bolesť a napriek tomu potrebujete uľaviť, vyskúšajte nasledujúci recept na balzam z mäty piepornej. Dajte stop bolesti hlavy vďaka tomuto prírodnému liečivu. Masť je účinná a overená.

Ako si urobiť liečivý balzam na bolesť hlavy

Už naše staré matere vedeli, že keď si pri bolesti hlavy vmasírovali na spánky lístky mäty piepornej, uľavilo sa im.  Táto liečivá bylinka má množstvo prospešných účinkov a jej svieža vôňa sa s obľubou používa v aromaterapii. O niektorých sme hovorili v tomto článku. Využiť tieto prospešné účinky môžete aj vy. Nechajte sa inšpirovať nasledujúcim receptom na masť, ktorú je dobré mať vždy poruke. Keď vás nabudúce začne bolieť hlava, iba si vmasírujte na spánky štipku balzamu z mäty piepornej. Zhlboka sa nadýchnite a pocítite, ako sa vám rozplynie bolesť hlavy.

Na mätový balzam budete potrebovať:

2 polievkové lyžice sušených listov mäty piepornej, ktoré rozdrvte
2 polievkové lyžice sušeného nasekaného borovicového ihličia,
⅔ šálky slnečnicového alebo olivového oleja
1 polievková lyžica oleja tamanu
15 gramov včelieho vosku
1/2 čajovej lyžičky mätového esenciálneho oleja

Zdravotné účinky špargle: Skvelá voľba pre organizmus

Postup na prípravu liečivého balzamu z mäty

Lístky mäty a ihličie dajte do slnečnicového alebo olivového oleja. Keď sa bylinková prísada dostatočne vylúhuje, olej preceďte. Tento vylúhovaný olej môžete skladovať až 9-12 mesiacov pred prípravou masti.
Keď z neho chcete urobiť masť, zmiešajte ½ šálky vylúhovaného oleja s tamanu s včelím voskom v konzerve alebo inej žiaruvzdornej nádobe. Hrniec položte na stredne nízky horák, kým sa včelí vosk neroztopí.
Odstavte zo sporáka a vmiešajte mätový olej. Horúcu zmes opatrne nalejeme do nádob alebo uzatvárateľných pohárov.

Masť si môžete pripraviť buď redšiu, alebo hustejšiu. Ak chcete pevnejší balzam, stačí produkt pretaviť a pridať ešte štipku včelieho vosku pre pevnejšiu konzistenciu alebo trochu viac oleja pre redšiu

Ak bolesť pretrváva, je chronická alebo sa zhoršuje, obráťte sa na lekára.
Skladovateľnosť masti je okolo 6-9 mesiacov, ak sa skladuje na chladnom mieste, mimo priameho slnečného žiarenia.