Hliva ustricová – úžasná huba pre vaše zdravie

hliva ustricová www.pixabay.com

Máte slabú imunitu alebo vysoký cholesterol? Začnite pravidelne konzumovať hlivu ustricovú, ktorá vám pomôže opäť nadobudnúť dokonalé zdravie.

Hliva ustricová je jedlá a liečivá huba, ktorá sa konzumuje celá a obsahuje množstvo látok prospešných pre naše zdravie. Jej najsilnejším plusom je, že obsahuje látku Betaglukán – stimulant imunity a spomaľovač procesu starnutia.

Má nízku energetickú hodnotu, takže je vhodná aj pri chudnutí. Tento liečivý hríb funguje ako účinná prevencia a aj ako liek na mnohé ochorenia. Tepelnou prípravou hlivy sa účinné látky neznehodnocujú a uchovávajú si svoju silu.

Hliva obsahuje bielkoviny, sacharidy, vlákninu, vápnik, železo, horčík, fosfor, zinok, meď, mangán, selén, sodík, draslík, vitamín A, B, kyselinu listovú a pantoténovú.

Čítajte aj: 7 dôvodov, prečo pestovať paradajky

Účinky hlivy ustricovej na naše zdravie:

• Účinná prevencia proti rakovine

• Posilňuje imunitný systém

• Regeneruje bunky a tkanivo

• Chráni bunky pred voľnými radikálmi

• Posilňuje srdce a cievy

• Prevencia pred kardiovaskulárnymi ochoreniami

• Znižuje vysoký krvný tlak a cholesterol

• Lieči kožné ochorenia (akné, ekzém, poranenia, kŕčové žily)

• Lieči alergiu

• Antibiotické účinky

• Antiseptické účinky

• Odstraňuje pocit únavy a vyčerpania

• Zlepšuje náladu

Zaraďte si preto hlivu ustricovú do svojho jedálničku. Vyskúšajte napríklad chutnú hlivovú polievku alebo si urobte šalát s hlivou ustricovou. Recepty sú jednoduché a chutné. Jej účinky sa rýchlo odzrkadlia aj na vašom zdraví.

 

Hliva ustricová a chudnutie

Hliva ustricová je vhodný doplnok stravy pri zdravej redukcii hmotnosti. Svojím nízkym obsahom sacharidov a vôbec celkovej energetickej hodnoty je ľahkým a zdravým jedlom. Podporuje telo, imunitu, metabolizmus a tým podporuje chudnutie

Hliva je zároveň bezlepková, takže ju môžu konzumovať aj Celiatici. Rovnako je vhodná aj pre tehotné a dojčiace matky, či ľudí trpiacich cukrovkou. Nemá žiadne vedľajšie účinky, takže sa môžete bez obáv pustiť do jej konzumácie.

Čítajte nás i nabudúce, dozviete sa, ako ju pestovať aj u vás doma.

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close